Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Regeringen vil samtidig skabe rengøringsjobs for det servicepersonale, som er blevet fyret i forbindelse med corona.
Foto: Gitte Kjærbøl, Ritzau Scanpix

Børnehaver og skoler får over 100 mio. kr. til rengøring

I forbindelse med genåbningen af Danmark får dagtilbud, skoler og plejehjem nu penge til ekstra rengøring.

Regeringen afsætter et trecifret millionbeløb til ekstra rengøring på dagtilbud, skoler og plejehjem. Det konkrete beløb fastsættes sammen med KL, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet. Forudsætningen for en gradvis genåbning af samfundet efter påske er, at det foregår på en kontrolleret måde, mener sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

- Det betyder blandt andet, at vi stiller højere krav til den daglige rengøring for at mindske smittespredning, siger han.

Beløbet skal sikre, at rengøringspersonale har mulighed for at rengøre dørhåndtag, gelændere og toiletter flere gange om dagen for at mindske smittespredning med coronavirus.

- Der er restriktive krav til rengøring, og derfor er der, som både faglige organisationer, forældre og kommuner har sagt, behov for flere ressourcer til at løfte opgaven, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

I første omgang vil det være dagtilbud, grundskoler og SFO’er, gymnasiale uddannelser, plejehjem og sociale dag- og døgntilbud, der får tilskud til rengøring og hygiejneløft. Her deler beboere nemlig samme faciliteter, og derfor er det er vigtigt at opretholde et højt hygiejneniveau for at undgå smittespredning. Det skal samtidig skabe arbejdspladser for servicepersonale, og forhåbningen er, at nogle af de medarbejdere i servicebranchen, som er blevet afskediget på grund af coronakrisen, nu kan få et job med de nye opgaver. Derfor skal jobcentre og A-kasser understøtte rekruttering af personale hertil.

eo