Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Turister ved Kerteminde Havn. I år bliver gæsterne formentlig alle danskere.
Foto: Thomas Vilhelm, Ritzau Scanpix

Kommuner sætter millioner ind i kampen om de danske turister

Lukkede grænser betyder ingen tyske, svenske og norske turister. I stedet satser flere kommuner nu millioner på at kunne tiltrække danskerne til deres feriemål.

Udsigten til en fortsat lukket grænse får nu kommuner til at satse flere mio. kr. på at kunne tiltrække danskere til hver deres kommunale feriemål. 

Blandt andet har ti kommuner på Fyn samt Frederikshavn og Roskilde igangsat kampagner og tiltag, der skal stille dem bedst muligt til at kunne tiltrække danske turister.

På Fyn er samtlige kommuner gået sammen med Ærø og Langeland om en kampagne til tre mio. kr., der skal forsøge at lokke turister til. Kampagnen 'Fyn skal det være', vil ses på sociale og digitale medier, i trykte medier, i fjernsynet og endda også gennem influencers. Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), mener, at de ti kommuner sammen kan stå stærkere:

- Med kampagnen kan vi nå meget længere ud til danskerne, end hvis vi stod alene. Ikke mindst i en tid hvor vores turismeerhverv er meget udfordret. Fyn er et væld af muligheder, og vores turisterhverv leverer på allerhøjeste niveau. Nu glæder vi os til at tage imod resten af Danmark på Fyn og håber bare, vi har plads nok, siger han til Fyens Stiftstidende

Frederikshavn 

I Frederikshavn har man normalt en omsætning hvert år på tre mia. kr. på grund af turismen. Derfor så Turisthus Nord det også nødvendigt at starte en markedsføringskampagne. Her har både banker, erhvervsforeninger og handelsstandsforeninger bidraget til kampagnen, der koster 1,6 mio. kr. Det skriver TV2 Nord.

Med kampagnen håber Rene Zeeberg, der er direktør for Turisthus Nord, at man kan gøre Frederikshavn synlig og tiltrække så mange gæster som muligt. 

- Vi vil gerne flytte nogle fra Nordjylland. Nogle fra feriehusområderne i Blokhus, Saltum og Løkken. Vi vil også gerne tiltrække folk fra Aalborg, Trekantsområdet, Nordsjælland og København. Det er vores fokusområder, siger han. 

I Roskilde har VisitRoskilde og Aktørforeningen inviteret kommunens aktører til et samarbejde. Det skriver Roskilde Avis

Her skal de blandt andet udvikle pakkeprodukter til turisterne og etablere nye billetsamarbejder på tværs af aktørerne.