Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner presser prisen på anbringelser

Døgninstitutioner og opholdssteder for børn og unge oplever i stigende grad, at kommunerne beder dem om at sænke prisen på anbringelser
KORT NYT28. MAR 2012 6.27

Kommuner vil have børn anbragt til discount-pris. De nægter simpelthen at betale fuld pris, lyder det fra døgninstitutioner og opholdssteder.

Ifølge en ny undersøgelse oplever bostederne i stigende grad, at kommunerne beder dem om at sænke prisen på anbringelser, ligesom de bliver presset til at forkorte forløbene, skriver Information.

- Jeg er bekymret for udviklingen, og det undrer mig, at det så tit er den allersvageste gruppe af børn og unge, der skal spares på. Området er sammenlignet med andre sociale områder ikke særlig dyrt for kommunerne, men dem, det rammer, har ingen til at tale deres sag, siger Inge Marie Bryderup, der forsker i uddannelse og pædagogik ved Aarhus Universitet.

Undersøgelsen er foretaget af Socialpædagogernes Landsforbund, Landsforening af Opholdssteder og Foreningen af Danske Daginstitutioner. Den bygger på svar fra knap 250 ledere og mellemledere på danske institutioner og bosteder.

srl