Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner kridter danseskoene

Fem danske kommuner har nu fået mulighed for at fokusere ekstra meget på dans. De er nemlig blevet udnævnt til Dance Attack-kommuner i 2012
14. MAR 2012 13.45

De fem kommuner er Mariagerfjord, Horsens, Odense, Kalundborg og Helsingør, og kan nu sætte gang i et væld af danseaktiviteter, centreret omkring Dansens Dag den 29. april.

- Det er rigtig glædeligt, at vi i samarbejde med kommunerne har fået mulighed for at udbrede danseglæde og forankre det lokalt rundt omkring i landet. Med støtte fra Nordea-fonden kan vi hvert år de næste tre år give fem kommuner en saltvandsindsprøjtning på danseområdet. Kommunerne er en vigtig spiller i den sammenhæng, og vi glæder os til samarbejdet om denne danseindsats. At opleve og udøve dans har berøringsflade med både det kulturelle, sundhedsmæssige og undervisningsmæssige område. Alt sammen vigtigt i kommunal sammenhæng, siger Leder af Dansens Dag, Anna Krarup.

Dans på tapetet i 2012
Med Dance Attack-udnævnelsen vil kommunerne sætte dans på dagsordenen i hele året. I ugen op til Dansens Dag kommer en Dansebande på besøg på forskellige skoler i de fem kommuner; her vil professionelle dansere lave danseworkshops med børnene.

I dagene omkring Dansens Dag er der så forskellige danse- og musikaktiviteter som Dansant for voksne, danseteater for vuggestuebørn, streetdance og folkedans i gaderne. I skolernes sommerferie giver projektet Danseballaden børn mulighed for at stifte bekendtskab med dansens univers. Et andet projekt, Dans for Børn, breder i hele 2012 kendskabet ud til de små i institutionerne og giver pædagogerne et kompetenceløft.

Foto: http://www.flickr.com/photos/clearlyambiguous/165316414/sizes/z/in/photostream/

lcl