
En undersøgelse, som Epinion har lavet for Det Centrale Handicapråd viser, at 50 pct. af mennesker med fysisk handicap og 40 pct. med psykisk handicap vurderer, at kommunen kun inddrager dem eller deres pårørende i ringe grad eller slet ikke i deres egne sager.
I forsøg på at forbedre medborgerskabet for mennesker med handicap lancerer Det Centrale Handicapråd nu et charter, som opfordrer underskriverne til at give indflydelse til mennesker med handicap på de forhold, der vedrører dem selv. Charteret lanceres på en konference om medborgerskab, som handicaprådet afholder på mandag den 13. maj.
- Det er foruroligende, at mennesker med handicap føler, at beslutningerne bliver truffet hen over hovederne på dem. Mennesker med handicap lægger en stor del af deres liv i andres hænder, og hvis man ikke bliver spurgt og får indflydelse på sin egen sag, betyder det, at man risikerer ikke at have indflydelse på sit eget liv, siger formand for Det Centrale Handicapråd, Tue Byskov Bøtkjær.
På konferencen deltager bl.a. socialministeren, økonomi- og indenrigsministerens særlige udsending på demokratiområdet, folketingspolitikere, repræsentanter for handicaporganisationer, Folketingets ombudsmand, handicapråd, eksperter og praktikere på området og naturligvis mennesker med handicap.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.