Det har nu fået Danske Handicaporganisationer til at sende et brev til landets kommuner og regioner, der opfordrer til at offentliggøre alle dokumenter i HTML-format, skriver Comon.dk.
- PDF-formatet volder problemer for nogle grupper af mennesker med handicap, da det er svært, og mange gange helt umuligt, at få adgang til teksten i PDF-dokumenterne med kompenserende hjælpemidler som f.eks. skærmlæser og talesyntese. PDF-dokumenterne er ikke kun utilgængelige, men også i modstrid med regionsaftalen om obligatoriske åbne standarder i det offentlige, skriver Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer.
- PDF-formatet er ikke en af de obligatoriske åbne standarder. Derfor skal dokumenterne offentliggøres i HTML, da det er den obligatoriske standard, der er vedtaget for hjemmesider. Det er helt i orden at offentliggøre et PDF-dokument parallelt med HTML-udgaven, så længe dokumentet ikke kun ligger i PDF.
Men KL mener, at der er tale om en fejlfortolkning af aftalen om åbne standarder. Ifølge KL gælder den kun for nyindkøbte systemer.
KL mener heller ikke, at aftalen betyder, at dokumenter skal offentliggøres i HTML, da aftalen ifølge KL betyder, at myndighederne kan modtage - ikke sende - i åbne standarder.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.