
- Det viser, at kommunerne løfter et væsentligt socialt og uddannelsespolitisk ansvar for at sikre, at unge er i gang og ikke fastholdes i passivitet, siger formanden for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Jacob Bundsgaard (S).
- Kommunerne gør meget for at hjælpe og vejlede unge, så de kommer i gang med en uddannelse efter folkeskolen. Og som arbejdsgivere bidrager vi til, at der oprettes rekord mange praktikpladser, hvilket er en forudsætning for, at vi kan få flere unge væk fra sofaen.
- Vi kan se, at indsatsen giver resultater, eftersom antallet af helt passive unge er klart faldende. Men vi har fortsat store problemer med ungeledighed og mangel på praktikpladser, som vi skal have løst. Jeg håber derfor, at også private arbejdsgivere vil løfte et større ansvar for at oprette praktikpladser, siger Jacob Bundsgaard.
Det er især på sosu-området, at kommunerne i fjor har oprettet mange praktikpladser, nemlig 13.317. Herudover er der oprettet 1496 praktikpladser på de øvrige erhvervsuddannelser, fx kontorelever, samt 679 - på egu (erhvervsgrunduddannelsen).
Tallene er fra Børne- og Undervisningsministeriet.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.