dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Kommunale forskelle på boligkøbere

Gennemsnitsalderen på boligkøbere i efteråret er højest i Aabenraa og lavest på Nordfyn
KORT NYT30. NOV 2011 10.39

Ifølge en undersøgelse fra Boliga.dk over gennemsnitsalderen på de købere, som i efteråret erhvervede en bolig, er er det Aabenraa, hvis købere i snit er 49 år, der har tiltrukket de ældste boligsøgende, mens Nordfyn er blevet befolket af landets yngste segment af købere, som i snit har 39 år på bagen.

Nordfyns snit hives ned af indflyttere i alderen 18-30 år, eftersom næsten en tredjedel af handlerne i efteråret er foretaget af den gruppe, mens de unge købere i Skanderborg og Gribskov også fylder meget med underskrifter på ca. en fjerdel af skøderne.

 

Kigger man på gruppen over 70 år, er der ikke mange, som går ud og betaler for en ny bolig. På landsplan tilhører kun 3,2 pct. af tinglysningerne denne gruppe, og her er det Hillerød, der tager førstepladsen over flest senior-handler, nemlig 6,3 pct. af det samlede antal, med Aabenraa og Hjørring på de følgende pladser.

Den klart største gruppe af boligkøbere befinder sig i aldersgruppen 30-50 år, der i hele landet står for næsten halvdelen af alle tinglyste salg. I gennemsnit er en boligkøber 43 år.