Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolonihaver frygter 18-dobling af leje

Miljøminister Ida Auken (SF) overvejer ny kurs mod retten til markedsleje for kolonihaver på kommunale grunde
KORT NYT19. DEC 2011 10.46

HELSINGØR: Miljøminister Ida Auken er klar til at undersøge rimeligheden i, at kolonihaver absolut skal udlejes til såkaldte markedspriser, oplyser Frederiksborg Amts Avis.

De omkring 450 ejere af kolonihaver i Helsingør frygter en kommende afgørelse i Statsforvaltningen Hovedstaden, der kan betyde en 18-dobling af den månedlige leje.

Loven kræver, at kolonihaver på kommunale grunde skal udlejes til markedsprisen, så bl.a. derfor har Helsingør Kommune fået en vurdering af markedslejen foretaget af en erhvervsejendomsmægler. Ifølge den skal prisen være 18 gange højere.

- Jeg er enig i, at kolonihaver fortsat skal være grønne oaser tilgængelige for byernes befolkning, herunder også svagere stillede grupper, skriver Ida Auken i svar til interesseorganisationen LO Faglige Seniorer, som Frederiksborg Amts Avis har læst.

Hun afviser heller ikke en lovændring, der gør op med ideen om markedsleje for kolonihaver, men skriver, at Naturstyrelsen i det nye år vil se på muligheder og udfordringer ved at lovgivningen på kolonihaveområdet heriblandt særligt kravet om markedsleje.

ka