KOLDING: Det mener i hvert fald Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som vil have modregnet beløbet i kommunens statsstøtte for fjerde kvartal i 2012.
Men Kolding Kommune mener, at beløbet er regnet ud på et forkert grundlag. For der er stor forskel på, hvor mange veje, fortove og parkeringspladser kommunerne har, og dermed også hvor meget spildevand, der løber ned i kloakkerne. Så beløbet skal regnes ud på en anden måde, mener Knud Erik Langhoff (K), formand for teknik- og boligudvalget.
- Vi synes egentlig, at det havde været mere rimeligt, hvis man havde fastsat taksterne ud fra antal kvadratmeter befæstet vejareal, som benytter sig af at lade vandet løbe ud i spildevandssystemet, siger han til DR Trekanten.
Som udgangspunkt siger reglerne, at en kommune skal betale op til 8 pct. af spildevandsselskabets anlægsomkostninger.
Sagen skal nu behandles i Forsyningssekretariatet under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og KL er også gået ind i sagen.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.