Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolding i kritik af styrelse efter smitteudbrud: "Det skal simpelthen gå hurtigere"

KORT NYT28. FEB 2021 14.30

KOLDING: I tre en halv dag ventede Kolding Kommune på klar besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvad der skulle ske af indgreb for at bremse store udbrud af den aggressive coronavariant B117. Det duer ikke, fastslår borgmester og børnedirektør, skriver JydskeVestkysten.

- Vi var i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed i tre en halv dag, før meldingen endelig kom, og det tog så lang tid, fordi alle mulige skulle ind over. Men det skal simpelthen gå hurtigere. Heldigvis skete der ingen skade, fordi det var vinterferie, så skolerne allerede var lukkede. Men det er også meget sent at få besked en fredag eftermiddag, om at skolerne skal lukke fra mandag. Vi skal langt hurtigere kunne give klar svar - og ikke mindst til de forældre, der berøres, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson har forståelse for, at det var svært for styrelsen, da det er første gang, daginstitutionsområdet bliver ramt så hårdt, og at det tog tid, fordi forskellige ministre skulle ind over. "Det kan jeg godt forstå. Men vi stod samtidig og kiggede ind på nogle smittetal, der steg for hver time. Vi havde i flere dage haft en god uformel dialog med styrelsen, men vi havde brug for at få nogle hurtigere og klare svar derfra," siger han til JydskeVestkysten.

eo