Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
I 2015 udarbejdede Niras Idéprojektet for Køge Kommune med ti forskellige løsninger.
Foto: Klar Forsyning

Køge kystsikrer for 100 mio. kr.

11 km. kystlinje skal sikres for 100 mio. kr., så godt 19.000 borgere i Køge sikres mod voldsomt vejr i fremtiden. Og nu er rådgiveren på plads.
13. JUL 2020 13.18

KØGE: Køge Bugt er et af de mest udsatte områder i Danmark og udpeget som risikoområde for oversvømmelse i henhold til EU’s oversvømmelsesdirektiv. Derfor skal et nyt kystbeskyttelsesprojekt snart søsættes med navnet Køge Dige.

Og nu er der sat navn på rådgiveren: Niras og landskabsarkitektfirmaet LYTT Architecture har i fællesskab vundet Køge Dige udbuddet. Det gælder at udarbejde granskning og forundersøgelser, projektforslag, udbudsprojekt, EU-udbud, kontrahering og udførelse.

Projektet er et af Danmarks største og rækker over 11 km. kystlinje, og det kommer til at beskytte de ca. 19.000 borgere i det udsatte område. Det mere og mere ekstreme vejr vil kunne give milliardskader for området omkring Køge.

I 2015 udarbejdede Niras Idéprojektet for Køge Kommune med ti forskellige løsninger, der førte videre til dispositionsfasen med en tidlig version af den højvandsbeskyttelse, som nu skal finjusteres og bygges.

Projektet har et forventlig budget på 100 mio. kr. og skal være færdigt sidst 2021 eller først i 2022, oplyser Niras.

ibs