DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Københavns Stadsarkiv får skoletjeneste med fondsstøtte

KORT NYT16. JUN 2021 6.18

KØBENHAVN: Københavns Stadsarkiv kan med en mio. kr. i støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal etablere en ny skoletjeneste, som giver elever og lærere mulighed for afprøve nye former for historieundervisning.

- Jo før man introduceres til vores fælles historie, jo bedre kendskab får man til vores rødder. Derfor glæder det mig meget, at mange børn i hovedstaden nu kan få glæde af den kommende skoletjeneste ved Københavns Stadsarkiv. Arkivet rummer en skatkiste af historier og er med til at bidrage til vores fælles erindring, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (ALT).

I alt har fonden doneret 2,5 mio. kr. til et samarbejde mellem arkiverne i Kolding, Esbjerg og København, som skal bruges til at styrke historieundervisningen i folkeskolen. Dermed får 70 lærere og knap 2.000 elever – heraf en stor andel i København og på Frederiksberg – i løbet af de næste to år mulighed for at udvikle og afprøve nye former for historieundervisning, hvor der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.

ibs