Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

København vil udskrive cykelparkeringsbøder

Overborgmesteren ønsker at rydde op ved at udskrive cykelparkeringsbøder, men kommunen må ikke engang flytte cyklerne
KORT NYT9. MAJ 2011 6.05

KØBENHAVN: Når københavnerne stiger af cyklen, flapper støttebenet ud og parkerer den tohjulede, så stiller de ofte cyklen det første, det bedste sted - og ofte kommer den til at stå i vejen.

- Vi vil gerne kunne opkræve et lille gebyr, hvis cyklerne er parkeret ulovligt - fx på 50 kr. Det skulle så finansiere, at vi rydder op efter de ulovligt parkerede cykler, siger overborgmester Frank Jensen (S) til Berlingske Tidende.

Men Justitsministeriet siger 'nej'. I første omfang har kommunen ansøgt Justitsministeriet om overhovedet at få lov til at flytte cyklerne. For som reglerne er skruet sammen i dag, skal kommunen, hver eneste gang den vil fjerne en henkastet tohjulet, indkalde til såkaldt partshøring, hvor cyklens ejermand bliver opsporet.

Københavns Kommune spurgte tilbage i 2009 Justitsministeriet, om man ikke kunne blive undtaget fra reglen, der også koster tid og skattekroner at administrere. Så ville de kommunale medarbejdere selv kunne flytte cyklerne hen på et opsamlingssted - uden at indkalde til partshøring og uden at bryde reglerne som i dag, når kommunen alligevel rydder op. Men det kunne man ikke få lov til, skriver Berlingske Tidende.

Nu har overborgmester Frank Jensen forsøgt sig med en ny forespørgsel til Justitsministeriet - dog ikke med en fuldt ud detaljeret plan for, hvordan cykelgebyret skal føres ud i livet.

lcl