København vil have 160.000 med i borgerpanel

Københavns Kommune inviterer cirka 160.000 borgere til at blive en del af et borgerpanel, hvor de kan give deres mening om byens udvikling til kende.
25. JUN 2021 14.08

KØBENHAVN: Flere borgere i København skal have bedre mulighed for at give deres mening til kende, når det kommer til byens udvikling. Derfor inviterer Københavns Kommune i disse dage 160.000 tilfældigt udvalgte københavnere til at blive en del af et borgerpanel. 

Deltagerne i borgerpanelet vil kunne blive spurgt om deres holdninger i sager om alt fra cyklisters tryghed i bestemte vejkryds til opsættelse af altaner og brug af byens grønne områder. Hidtil har der været 3.000 medlemmer af panelet, men nu ønsker kommunen altså input fra et bredere udsnit af indbyggerne. 

- København er først og fremmest københavnernes by, og derfor skal alle have mulighed for at fortælle kommunen, hvordan vi kan gøre byen endnu bedre at bo i. Jeg håber, at mange københavnere vil være en del af Borgerpanelet og på den måde være med til at forme den by, de bor i, siger overborgmester Lars Weiss (S). 

Håber på flere unge deltagere

Borgerpanelet består af personer over 16 år fra alle dele af byen. Kommunen har især et håb om, at man med de mange invitationer kan få flere unge til at engagere sig. Derfor har man blandt andet lanceret en kampagne, der netop er målrettet mod de unge. 

I 2020 blev medlemmerne af Borgerpanelet kontaktet i alt syv gange, om blandt andet deres færden i byrummet før og efter metroudvidelsen og om brugen af det offentlige rum under coronanedlukningen. Borgerpanelet blev dannet i 2008.

amp