DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

København forlænger "coronaindsats" for misbrugsbehandling

KORT NYT10. MAJ 2021 14.49

KØBENHAVN: Da samfundet sidste år lukkede ned, fik mange borgere med misbrug sværere ved at skaffe stoffer på gaden, og det øgede risikoen for alvorlige abstinenser. Det fik Center for Rusmiddelbehandling København, CRK, til at gå sammen med Reden og Mændenes Hjem om at tilbyde medicinsk rusmiddelbehandling i borgernes egne miljøer og på værestederne. Indsatsen fik flere i behandling, og nu forlænger Københavns Kommune indsatsen med fire år, skriver kommunen.

Det var den lettere adgang til behandlingen, der fik flere til at tage imod tilbuddet. Udover misbrugere, der allerede var i behandling, søgte flere med misbrug af forskellige stoffer mod tilbuddet. Det tilbud fortsætter nu baseret på erfaringerne med, at mange gerne vil i behandling, men ikke formår at møde op til det. Ifølge CRK og værestederne har flere borgere været i bedre humør, sovet bedre, været mere afslappede og været mere stabile.

I de første fire uger af tilbuddet sidste forår kom 22 borgere i misbrugsbehandling, hvilket sikrede flere ressourcer til tilbuddet, så der i udgangen af februar 2021 var 40 borgere indskrevet. Med forlængelsen af tilbuddet vil erfaringerne med samarbejdet mellem kommunen og værestederne kunne fortsætte, og de kan blive ved med at trække på hinandens viden om at bygge bro mellem forskellige aktører og gadepsykiatrien.

mh