DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Tre projekter skal forebygge, at syge misbrugere bliver kriminelle

Region og tre kommuner vil forsøge at finde ud af, hvordan man bedst hjælper psykisk syge misbrugere til et bedre liv uden kriminalitet.
26. JUN 2020 7.54

SYDDANMARK: Hvad skal der til for, at psykisk syge misbrugere kan få et bedre liv og undgå at komme ud i kriminalitet?

Det vil Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark i samarbejde med Esbjerg, Middelfart og Fredericia kommuner søsætte tre projekter for at finde ud af.

Udvalgsformand Thies Mathiasen (DF) er glad for, at der nu sker noget mere i forhold til netop denne gruppe mennesker:

- Psykisk syge misbrugere er nogle af de allermest udsatte mennesker, vi har i dette samfund, og de tilhører desværre også en gruppe mennesker, som alt for ofte ikke får den hjælp, de har brug for, fordi der er for lidt sammenhæng og kontinuitet i behandlingen. Kommunerne og regionen skal rykke tættere på hinanden i de her forløb, så færre falder mellem de instanser, siger han.

I alle tre pilotprojekter er ideen at lave en mere håndholdt og individuel indsats.

Konkret handler det om:

  • Et projekt i Fredericia, hvor man vil tilbyde borgerne et 26 ugers forløb, hvor de får fokus på, hvilket liv de gerne vil leve, og kan få støtte til at komme i gang med det.
  • Et projekt i Esbjerg, hvor man i endnu højere grad vil inddrage borgerens behov og ønsker i forbindelse med indlæggelse og misbrugsbehandling.
  • Og endelig et projektet i Middelfart, hvor retspsykiatriske patienter kan fortsætte deres misbrugsbehandling under indlæggelse gennem forstærket samarbejde med kommunen.

Pilotprojekterne ligger i tråd med 10 kriminalitetsforebyggende indsatser målrettet mennesker med psykisk sygdom, som Danske Regioner kom med i 2019.

De tre projekter skal løbe omkring halvandet år og vil sammenlagt koste ca. 5,5 mio. kr.

De enkelte projekter vil blive evalueret i 2022, og erfaringerne skal herefter bruges til at rulle en større kriminalitetsforebyggende indsats ud for psykisk syge misbrugere i hele regionen.

Læs mere om projekterne her.

ak