DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

København bliver vært for VM for Fifa-landshold

Fifa eNations Cup, VM for Fifa-landshold, skal spilles til maj, og det bliver i Danmarks hovedstad.

Esport vokser som både deltager- og tilskuersport, og flere danske kommuner satser på at tiltrække store begivenheder i virtuelle sportsgrene. Både Odense og Aarhus har brugt kommunale ressourcer på at facilitere esport, men senest er det København, som henter prestige og omtale.

Dansk Boldspil-Union, DBU, meddeler mandag i en pressemeddelelse, at København er blevet valgt som vært for Fifa eNations Cup 2020.

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, tog for alvor esport til sig sidste år med afvikling af den første udgave af Fifa eNations Cup, som er VM for verdens bedste landshold i computerspillet Fifa. I 2020 løber turneringen af stablen for anden gang. Og det bliver altså på dansk grund.

- Vi er meget stolte af, at København er blevet valgt som vært for Fifa eNations Cup 2020, og vi ser frem til at byde spillere og fans velkommen til en forhåbentlig stor og mindeværdig turnering, siger Kenneth Reeh, konstitueret direktør i DBU.

- Esport er meget populært i Danmark, så det bliver fantastisk at åbne dørene og hele turneringen op for et live-publikum til kampene.

Den internationale holdturnering finder sted 22.-24. maj i Danmarks hovedstad. Stedet for turneringen er endnu ikke valgt, men det forventer DBU snart at kunne melde ud.

Om valget af Danmark som vært for turneringen siger Christian Volk, direktør for eFootball & Gaming hos Fifa:

- Som en nation, der har en stor historie med esport og en fantastisk og entusiastisk fanbase, var Danmark et naturligt valg som vært for Fifa eNations Cup i 2020. Ved turneringen sidste år nåede Danmark semifinalen, mens Frankrig kunne løfte det første trofæ i turneringens historie.

Verdens 24 bedste Fifa-nationer er med, når det går løs i København, hvor der er en samlet præmiepulje på mere end 100.000 dollar (knap 700.000 kr.).

Der spilles både på PlayStation og Xbox ved turneringen, hvor der spilles i to-mod-to-formater nationerne imellem.

Ritzau / MG