Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København: Bedre job-service trods besparelser

Gennem nytænkning i jobindsatsen forsøger Københavns at kombinere nødvendige besparelser på 200 mio. kr. med bedre service til borgerne. Samtlige partier har netop underskrevet aftale, der forsøger at løse den tilsyneladende umulige opgave

KØBENHAVN: Aftalens nye princip hedder 'Borgeren ved roret'. Gennem bedre it-systemer, bedre modtagelse i jobcentrene og mere effektiv kommunikation kan den ledige få bedre overblik over sin situation og selv foretage store dele af sin sagsbehandling på nettet - det være sig overblik over muligheder, valg af aktivering eller uddannelse og forberedelse til jobsamtaler.

- Københavns Kommune skal spare 200 mio. kr. på beskæftigelsesområdet - det er der ingen grund til at skjule. Det kommer desværre til at gå ud over et mindre antal medarbejdere. Det er jeg ked af, men jeg er stolt over, at kunne præsentere en plan, hvor besparelserne ser ud til at kunne blive en fordel for de ledige. De får mere frihed, overblik og hånden på styrpinden i deres ledighedsperiode, siger Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

Besparelserne på beskæftigelsesområdet kommer hovedsageligt på grund af næste års bortfald af en krisepakke på 70 mio. kr. årligt og et tab på 100 mio. kr. på grund af statens nye refusionsregler.

Den samlede beskæftigelsesaftale indeholder 12 initiativer. Ud over initiativerne i projekt 'Borgeren ved roret' er der flere indsatser for unge ledige og svage ledige, med sproglige eller psykiske problemer.

Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Ikram Sarwar er tilfreds med aftalen.
- I en økonomisk stram aftale er jeg glad for, at det er lykkedes os samtidig at sætte ind overfor ungdomsarbejdsløsheden - både for unge akademikere og for unge med faglige, sociale og psykiske problemer, siger Ikram Sarwar.

Helhedsindsats
SF hæfter sig ved, at aftalen hjælper udsatte ledige, der står til at miste kontanthjælpen.

- Vi er især glade for, at aftalen forstærker en helhedsindsats for udsatte borgere på randen af at miste kontanthjælpen. En fælles specialenhed på tværs af forvaltninger vil give eksempelvis prostituerede, hjemløse, psykisk syge og socialt truede familier et tilbud, de virkelig kan bruge, siger Neil Steenbæk Bloem.

Enhedslistens Signe Færch glæder sig over, at aftalen gennem større frihed til egen tilrettelæggelse af aktiveringen opprioriterer uddannelse som aktivering.

- Med aftalen prioriterer vi uddannelse som aktiveringsredskab. Det er en helt anden vej end regeringens beskæftigelsespolitik og noget nyt i København. Det fingeraftryk er vi i Enhedslisten stolte af, siger Signe Færch.

Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen håber aftalen kan skaffe flere etniske minoriteter I arbejde.

- Det er vigtigt for Danmark, at vi får en større andel etniske minoriteter ud på arbejdsmarkedet. Det håber jeg aftalen kan være med til. Og så glæder det mig, at aftalen sikrer danskundervisning til minoriteterne, siger Carl Christian Ebbesen.

mou