Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Klagesystemet for udbud skal have et serviceeftersyn

Kritikken af, at klagesystemet hæmmer udbuddet af offentlige opgaver, får ministerium til at reagere
1. FEB 2012 20.25

Regeringen vil fremme udbud og det offentlig-private samarbejde mellem virksomheder og offentlige myndigheder. Når virksomhederne mener, at det offentlige laver fejl i forbindelse med eksempelvis offentlige indkøb af kontorudstyr, IT-løsninger og byggeopgaver, skal der være et klagesystem for offentlige udbud, der er tidssvarende, smidigt og effektivt.

Det mener Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

Han nedsætter nu en hurtigt arbejdende arbejdsgruppe, der skal analysere mulighederne for en generel forenkling af klagesystemet. I arbejdet vil indgå erfaringer fra bl.a. Sverige og England.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn siger:

- Jeg har taget initiativ til, at vi nu giver det danske udbudsklagesystem et tiltrængt serviceeftersyn. Der har længe været rejst kritik af det nuværende danske klagesystem for at hæmme konkurrenceudsættelsen af relevante offentlige opgaver. Vi har hørt kritikken og vil derfor undersøge, hvordan vi skaber et klagesystem, som understøtter samarbejdet mellem offentlige myndigheder og private virksomheder.

Arbejdsgruppen forventes nedsat i løbet af februar og vil bestå af relevante ministerier. Både offentlige ordregivere og private virksomheder vil blive inddraget i arbejdet. Arbejdsgruppen afrapporterer til regeringen til sommer 2012.

mou