Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL: Vi har højnet kvaliteten i folkeskolen

KL-formanden rækker hånden ud mod lærerne: Vi har bedret kvaliteten i undervisningen og det er først og fremmest lærernes fortjeneste
KORT NYT19. JAN 2012 6.07

Udsigten til en stigende vrede blandt folkeskolelærerne og en ekstraordinær lærer-kongres, får nu KL-formand Jan Trøjborg (S) til  både at erklære sig uenig med lærerne og række hånden frem mod dem. Lærerne har reageret på den seneste tids kritik af, at de underviser i for lille en del af deres arbejdstid, ved i stedet at bede kommunerne tage medansvar for en bedre undervisningskvalitet.

- Der er ikke noget, vi hellere vil, end at højne kvaliteten, og det har vores styrkeindsats de senere år også gjort. Bare se på læseresultaterne. Det går fremad. Og det er først og fremmest, fordi vi har nogle rigtig dygtige lærere, der yder en dedikeret indsats siger KL-formanden til DR Nyheder.

- Det er som bekendt ikke mig, der kan trylle økonomien frem. Jeg er ikke i stand til at skabe andre rammer, end dem, regeringen og folketinget giver os. Vi skal tilbage på sporet så at sige, altså få samme undervisning, som vi havde for nogle år siden, og få styrket den del af lærernes arbejdstid, der bruges til undervisning, en anelse, siger Jan Trøjborg.

mou