DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KL fortsætter hurtig videndeling under corona og begynder at streame

KL lancerer streamingtjenesten KL Play til interaktive webinarer og udsendelser om lovstof, gode løsninger og fagnørderi.

Den 1. marts går KL i luften med en ny platform - KL Play. Det er et nyt virtuelt forum for videndeling og sparring. Ambitionen er at levere relevant og aktuel viden til endnu flere politikere, ledere og fagprofessionelle.
 
I første omgang vil der blive fokuseret på sundheds- og socialområdet, men tanken er, at flere af de kommunale velfærdsområder på sigt bliver tilgængelige på tjenesten.

Indholdet består af både netværk, interaktive webinarer og udsendelser, hvor man bare ser med. Alle webinarer og udsendelser bliver gemt i streamingtjenestens arkiv og kan tilgås når som helst. Med et abonnement får alle medarbejdere og politikere i kommunen adgang til alt indhold både live og i arkivet. Der vil også være mulighed for, at organisationer kan købe adgang.

- Coronakrisen har tvunget os ud på de digitale platforme i et hidtil uset omfang. Og coronakrisen har også vist os værdien af hurtigt at kunne videndele på tværs af KL og kommunerne og kommunerne imellem. Dét skal vi tage med videre – også når vi er på den anden side af denne virus, siger Christian Harsløf, direktør i KL.

Kan ikke vente på konferencer

KL Play: Sundhed & Social vil der være 10 forskellige formater og over 50 udsendelser det første år. Der er programmer for alle, både politikere, embedsfolk og fagprofessionelle; topledere som medarbejdere.

Fx kan man som social- og sundhedsudvalgsmedlem i en kommune deltage i Sundheds- og Socialpolitisk Hjørne, hvor KL-udvalgsformænd og -medlemmer er værter og fortæller om de politiske sager og dagsordener, som rører sig i det tværkommunale og nationale landskab. Man kan hente viden om nationale strategier og tiltag i Data og Digitalisering eller få oversat nye love, bekendtgørelser med videre i Nyt om Lovstof. Derudover kan man også dykke ned i Maskinrummet, finde gode kommunale eksempler i Løsningsgalleriet, nørde igennem i Fagnørderiet eller deltage i Meet Ups og politiske netværksgrupper.

- Tag nu som eksempel alle de bekendtgørelser og vejledninger, der er kommet i løbet af coronatiden. De skal tolkes og formidles videre fra os i KL til jer i kommunerne på ultrakort tid, og her kan vi ikke vente på, at vi holder en konference. Det er dag-til-dag. Helt samme tempo har vi forhåbentlig ikke behov for, når vi kommer på den anden side af coronakrisen, men det vil stadig være vores ambition at få delt den relevante viden, når den er relevant og aktuel. Dét kan vi med platformen her.

  • 22. februar kan man få et sneak peek på platformen, når Christian Harsløf afholder Strategisk Salon om de større kommunale perspektiver for 2021 på social- og sundhedsområderne.
  • 26. februar vil KL sammen med kommuner og Marselisborg Consulting løfte sløret for evalueringen af frikommuneforsøget om tværkommunalt akutteam.

ka