Kühnau: Host op med flere penge til sygeplejersker

KORT NYT26. SEP 2021 9.55

TEMA: OK21

Sygeplejerskerne bør have en ekstra pose penge fra regeringen for at arbejde over og hjælpe med at udjævne de pukler i systemet, som bl.a. deres strejke har været med til at oparbejde. Det mener Anders Kühnau (S), regionsformand i Midtjylland og formand for Danske Regioners løn- og praksisudvalg.

- Det er nødvendigt, at regeringen hoster op med flere penge til sygehusvæsenet nu og her, hvor vi står i en historisk krise oven på coronapandemien, oven på en konflikt og nu også med en meget høj sygelighed med RS-virus, og vi kan se ind en sæson med influenzavirus, siger han til DR og tilføjer, at arbejdsgiverne bør forpligte sig til lønstigninger til sygeplejerskerne efter den lønkomite, som nu skal i arbejde. 

Sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, advarer mod at tro, at en ekstra pose penge for overarbejde løser problemerne, men tager godt imod ønsket om at afsætte flere penge fremover. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger, at regeringen er klar til at drøfte en kompensation til regionerne for de øjeblikkelige udfordringer, men vil ikke forholde sig til spørgsmålet om sygeplejerskernes fremtidige løn.

ak