Arbejdsretten indskærper: Sygeplejersker skal stoppe strejker
Sygeplejersker landet over har de seneste uger nedlagt arbejdet i protest mod deres løn- og arbejdsforhold - her i Aalborg.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Arbejdsretten indskærper: Sygeplejersker skal stoppe strejker

Nu skal det stoppe, siger sygeplejerskernes formand efter nyt møde i Arbejdsretten.

Arbejdsretten er endnu en gang nået frem til, at den seneste tids arbejdsnedlæggelser af en times varighed blandt sygeplejersker er overenskomststridige.

Retten påpeger, at de skal passe deres arbejde. Det oplyser Dansk Sygeplejeråd (DSR).

Hos Dansk Sygeplejeråd beder formand Grete Christensen nu sine medlemmer om at stoppe protesterne.

- Arbejdsretten understreger situationens alvor og kom i dag med en direkte opfordring til at overholde fredspligten, siger hun.

- Som formand for DSR anerkender jeg naturligvis fredspligten, og i DSR gør vi alt, hvad vi kan for, at den bliver overholdt. Derfor tager vi endnu en gang klart afstand fra de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser og kan ikke kraftigt nok opfordre medlemmerne til at holde arbejdet normaliseret, siger Grete Christensen.

Pålagt bod

I sidste uge kom Arbejdsretten frem til, at sygeplejersker, der har deltaget i overenskomststridige strejker, skal betale en bod.

De sygeplejersker, der har deltaget i protester før pålægget fra retten, skal betale 56 kr. i timen. De, der har deltaget efter, skal betale en bod på 86 kr. i timen.

Derudover kan sygeplejerskerne blive trukket i løn i de timer, hvor de har nedlagt arbejdet.

Ritzau