DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Jammerbugts børn dannes digitalt

Fire kommuner står i spidsen for at udvikle materiale til at forbedre børns digitale dannelse.

JAMMERBUGT: Børns tidligere og tidligere møde med det digitale stiller krav til deres forståelse af og for digitale medier. Derfor er Jammerbugt sammen med Odder, Greve og Rudersdal kommuner med i en digital førskoleindsats.

Her skal de udvikle materiale og aktiviteter til 0-6-årige og deres forældre. Blandt andet skal Jammerbugt sammen med Odder udvikle forældreguide til, hvad forældre skal være opmærksomme på.

Det skal udvikles på baggrund af interviews med forældre til 0-6-årige og online forældremøder, hvos SSP-personale og sundhedsplejen står for interviews. Det skal fx tage udgangspunkt i forældrenes medievaner, fordi børnene i høj grad kopierer dem.

- I projektet vil SSP-medarbejdere og sundhedsplejen indgå i et tværfagligt samarbejde. Det får os til at stå stærkere i forhold til at udvikle selve materialerne, som skal styrke den digitale dannelse hos de mindre børn, siger Ulla Flintholm (V), formand for børne- og familieudvalget.

Som en del af projektet gennemfører Aarhus Universitet en undersøgelse blandt småbørnsforældrene om digitale teknologier, og om hvilke behov de ser for at kunne forbedre snakkene om medieforbrug.

Materialet er ifølge planen færdigt i foråret 2022, hvor det skal bruges nationalt. Projektet gennemføres sammen med Medierådet for børn og unge, der følger projektet. 

ibs