Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

IT-rygsæk hjælper elever videre i uddannelsessystemet

De første 10 elever i Hillerød, der har haft en it-rygsæk, er færdige med forløbet. Og de er alle kommet videre med en ungdomsuddannelse
24. JAN 2012 9.48

HILLERØD: Siden 2008 har elever med store læsevanskeligheder kunnet få hjælp med en it-rygsæk. En it-rygsæk er en computer og en række programmer, der bl.a. kan læse tekster op for eleverne og hjælpe dem med at stave og skrive.

Nu er de første 10 elever, der har haft en it-rygsæk, færdige med forløbet. Og de er alle kommet videre med en ungdomsuddannelse.

- Det er et rigtig godt resultat, som viser, at it-rygsækkene har en stor værdi. Der er tale om elever, der har haft det rigtig svært med at læse og stave, men som er blevet hjulpet så godt igennem deres skolegang, at de nu kan gå videre i uddannelsessystemet. Det er præcis sådan nogle veje, vi skal gå, når vi skal indfri vores målsætning om at 95 pct. af en ungdomsårgang skal have en uddannelse, siger Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen (S).

De elever, der får en it-rygsæk kommer fra alle kommunens skoler. Typisk bliver de indstillet til en it-rygsæk i 5. klasse, hvorefter de kommer på it- og læse-kursus i 2 x 3 uger i 5. klasse, 7. klasse og 9. klasse på Kompetencecentret på en af kommunens skoler.

De ti elever, der er færdige med forløbet, er i dag på efterskole, i tiende klasse, på erhverskole og i gymnasiet.

Foto: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/4360650340/sizes/z/in/photostream/

lcl