Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Intern kritik af manglende transparens i Venstre-indsamling

Venstre i Viborg kan have gjort sig skyldig i skatteunddragelse og handlet i strid med lovens ånd om at offentliggøre navne på bidragydere
KORT NYT18. MAJ 2011 7.19

VIBORG: Det fremgår af et referat fra generalforsamlingen i Venstre i Viborg, som Morgenavisen Jyllands-Posten er i besiddelse af.

I Viborg har Venstre i årevis samlet penge ind til folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) via foreningen Viborg-egnens Liberale Erhvervslaug, som kanaliserer penge videre til Kristian Pihl Lorentzens valgkamp. På den måde har offentligheden ingen mulighed for at se, hvem bidragyderne er.

På partiets generalforsamling i marts i år anførte Peter Schaarup, bestyrelsesmedlem i Kandidatbestyrelse Vest i Viborg, at modellen ikke er direkte ulovlig, men heller ikke 'i overensstemmelse med lovens ånd og Venstres retningslinjer'.

På generalforsamlingen kritiserede Peter Schaarup også, at flere Venstre-medlemmer har trukket kontingentet til erhvervsklubben fra i skat. Kristian Pihl Lorentzen afviser, at der foregår ulovligheder i erhvervsklubben og i Venstre i Viborg, skriver Jyllands-Posten.

lcl