
I et svar til Dansk Folkepartis Karin Nødgaard skriver finansminister Bjarne Corydon (S), at der ikke vil blive afsat nye midler til satspuljen før 2017. Puljen har ellers i de sidste 10 år fået tilført et årligt beløb, med undtagelse af 2011, men nu stopper tilførslerne altså i 2013-2016. Det skuffer – men overrasker ikke – socialordfører Karin Nødgaard:
- Det svar bekræfter jo de bange anelser, jeg har, i forhold til satspuljens fremtid. Og de er, at i løbet af kort tid har vi ikke sådan en pulje mere, siger hun.
Ud fra finansministeriets prognoser skyldes stoppet en lav fremtidig lønudvikling. Det beløb, som årligt tilføres satspuljen, bestemmes af lønudviklingen i samfundet. Der bliver kun sat penge af til satspuljen, hvis lønudviklingen er over 2 procent, og det har den ikke været de seneste år. Herudfra skønner finansministeren altså, at der ikke vil være penge at tilføre satspuljen, der bl.a. kaldes 'de udsattes finanslov' og går til at støtte mange tilbud til socialt udsatte.
En bombe
De mange sociale tilbud og projekter, der lever af satspuljemidler, kan ifølge Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, meget vel dø ud, når satspuljen fremover vil skrumpe.
- Der er en lang række projekter, som der ikke bliver mulighed for at støtte, så der bliver færre indsatser for de her borgere. Ofte er der ikke penge til, at projekterne bliver forankret efter puljens udløb, og så fader de jo ud. Det er lidt en bombe under indsatsen for udsatte borgere, må man nok sige, siger Jann Sjursen.
Jann Sjursen mener ligesom EL og DF, at udviklingen taler for en anden finansiering af indsatsen over for socialt udsatte. I morgen skal partierne i Folketinget diskutere satspuljens fremtidige finansiering, og om regeringen vil overveje at ændre på ordningen, så puljen fremover finansieres via finansloven.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.