Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ingen byråds-erstatning til Rebild-børn

Rikke Karlsson (DF) stod alene med sit forslag om at lade kommunen betale børnene i Rebild-sagen godt en mio. kr. i erstatning.
KORT NYT27. APR 2012 7.03

REBILD: Efter 25 minutters debat på byrådsemødet i aftes, var der ingen, der bakkede Karlssons forslag op, skriver Nordjyske.

Selv hvis byrådet havde ønsket at udbetale en erstatning til børnene, er det ikke givet, at de må, forklarer lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing:

- Hvis kommunen ikke har pligt til at udbetale erstatning, så har byrådet heller ikke ret til at gøre det, siger han, og forklarer, at kommunekassen kun kan åbnes, hvis det på et meget sikkert juridisk grundlag kan sandsynliggøres, at kommunen ville tabe en eventuel erstatningssag ved domstolene.

Byretten i Aalborg tildelte børnene i Rebild-sagen 915.000 kr. i erstatning for de seksuelle overgreb begået af deres far. Det fik Rikke Karlsson (DF) til at foreslå, at byrådet skulle betale det resterende beløb op til de to mio. kr., børnene havde bedt om, så de ikke skal igennem en erstatningssag mod kommunen.

ka