I Solrød kan medarbejdere nu også vælge en fire dages arbejdsuge
Det skal samtidig blive nemmere for fx pendler- eller børnefamilier at komme i kontakt med borgerservice, som fremover lukker om fredagen, men holder længere åbent ugens andre dage.
Foto: Christian Als, Ritzau Scanpix

Tredje kommune i rækken:
I Solrød kan medarbejdere nu også vælge en fire dages arbejdsuge

Efter sommerferien kan en del administrative medarbejdere hver uge vælge, om de vil have fri, arbejde hjemme eller arbejde på kommunen om fredagen.
1. JUL 2021 7.32

SOLRØD: Efter sommerferien, nærmere bestemt 1. september, introducerer Solrød Kommune et nyt begreb i arbejdet: Fleksibel Fredag. Det betyder, at de administrative medarbejdere på rådhuset, i børn- og unge forvaltningen og i kultur- og fritidsforvaltningen selv råder over fredagen forstået på den måde, at de kan vælge at holde fri, arbejde hjemme eller på arbejdspladsen.

De kan altså designe sig frem til en fire dages arbejdsuge fra uge til uge, hvor de lægger sig fast på, hvilken mulighed de vælger. Arbejdsugen er som sædvanligt 37 timer, og det er altså over flekstidsordningen, man skal optjene timer til at holde fri. Fremover vil det være i ugens fire første dage, at medarbejderne fx går til møder, og alle er fysisk på arbejdspladsen.

- Målet med den nye måde at indrette arbejdsugen på er, at medarbejderne skal opleve en større trivsel og arbejdsglæde som følge af den øgede fleksibilitet, og at medarbejdere får bedre mulighed for at styrke balancen mellem arbejdsliv og privatliv, siger kommunaldirektør Henrik Winther Nielsen.

- Gode arbejdsvilkår og god trivsel er vigtigt for, at Solrød Kommune kan være med til at rekruttere og fastholde de dygtige medarbejdere, og det håber vi, at Fleksibel Fredag kan bidrage til, siger han.

Fredag er blevet til lørdag

Den nye indretning af arbejdsugen skal også være med til at øge sammenhængskraft og effektivitet i kommunen. Foreløbig skal ordningen vare i to år og evalueres midtvejs. Modellen betyder også, at åbningstiderne i borgerservice bliver udvidet, fordi der vil være lukket for personlig betjening om fredagen.

Ordningen i Solrød er blevet vedtaget efter, at både Odsherred og Esbjerg har taget lignende initiativer. I Odsherred gælder den for alle administrativt ansatte, i Esbjerg kun i jobcentret.

Læs Kommunen.dk's artikel om forsøget i Odsherred her.

eo