Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Hver tredie skole har takket ja til eksperthjælp fra Danmarks Lærerforening

Hver tredie skole har takket ja til eksperthjælp fra Danmarks Lærerforening

Ansøgningerne om eksperthjælp til faglig læsning er væltet ind. Danmarks Lærerforening imødekommer alle ansøgninger
19. MAJ 2011 10.17

Hver tredje af landets godt 1500 folkeskoler kan se frem til to timers oplæg og seks timers konsulentstøtte i forbindelse med Danmarks Lærerforenings læsekampagne 'Vi læser for livet'.

Samtlige skoler, der har ansøgt om at låne en ekspert til at holde oplæg på skolen om faglig læsning og skrivning, har fået sit ønske opfyldt. Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen er overvældet over den store interesse:

- Det er fantastisk og et tydeligt signal til politikerne på Christiansborg og ude i kommunerne om, hvordan vi udvikler folkeskolen. Det gør vi ved at styrke lærernes muligheder for at levere en god undervisning, siger Anders Bondo Christensen.

- Jeg er begejstret for, at der er så stor opbakning om at give den faglige læsning et løft. De mange ansøgninger viser, at Danmarks Lærerforening rammer rigtigt med det her tilbud. Derfor har vi besluttet at imødekomme alle de skoler, der har søgt om at få eksperthjælp.

Katalysator
- Jeg håber, at projektet kan være katalysator for, at kommuner og skoler lokalt iværksætter de initiativer, vi ved, er afgørende for elevernes læseudvikling. Til alle politikere vil jeg sige: Det er ikke for sent at støtte projektet. Kom ud i marken og hjælp os med at styrke folkeskolen, siger Anders Bondo Christensen.

Danmarks Lærerforening har fået godt 300 ansøgninger fra hele landet om at låne en ekspert. Men da mange ansøgninger omfatter flere skoler, betyder det, at hele hver tredje af landets 1510 folkeskoler får glæde af eksperthjælp til den faglige læsning.

Ved at deltage i 'Lån en ekspert'-tilbuddet forpligter skolerne sig til at begynde eller fortsætte et konkret projekt om faglig læsning og skrivning. Eksperter og skoler bliver sat sammen på baggrund af skolens beskrivelse af ønsker og mål med projektet samt geografisk placering.

Det er Nationalt Videncenter for Læsning, der står for gennemførelsen af 'Lån en ekspert'-tilbuddet, der giver skolerne et oplæg á to timers varighed efterfulgt af seks timers konsulentstøtte.

mou