Mange psykologer i hovedstadsområdets kommuner har så travlt, at vigtige børneundersøgelser ikke bliver lavet godt nok, oplyser TV2 Lorry.
I en ny undersøgelse blandt flere end 1.000 såkaldte PPR-psykologer siger 42 pct., at de kun i lav grad kan udføre deres arbejde i en kvalitet, de er tilfredse med.
De har så travlt, at de ikke har tid til at lave den undersøgelse ordentligt, som er adgangsbilletten til den rette specialskoleplads for børn med diagnoser, handicap eller andre særlige behov.
Når kommunerne skal finde det rette specialskoletilbud til et barn, skal der udarbejdes en såkaldt pædagogisk psykologisk vurdering - også kaldet en PPV.
Men det sker jævnligt, at PPV’en ikke laves grundigt nok. Kommunens PPR-psykolog skal ifølge reglerne som minimum inddrage forældrene i udarbejdelsen af PPV'en, og når det skønnes nødvendigt også barnet. Men sådan foregår det langt fra hver gang.
- Vi hører ofte om, at kommunerne ikke laver PPV'erne ordentligt, siger Landsforeningen Autismes formand Kathe Johansen til TV2 Lorry.
Flere ressourcer nødvendige
Hos Dansk Psykolog Forening erkender man, at der er et problem med kvaliteten af arbejdet i kommunernes PPR-afdelinger.
- Det er helt forfærdeligt, for det er netop børnene og familierne, vi er sat i verden for at hjælpe, og dem får vi ikke hjulpet godt nok på grund af organiseringen og de ressourcer, der er i PPR lige nu, siger fungerende formand Dea Seidenfaden.
På Christiansborg melder både Venstre og rød blok klar til at komme kommunernes PPR-afdelinger til undsætning med en økonomisk håndsrækning.
- Vi taler om et trecifret beløb. Det kan være 100 eller 150 mio. kr., siger Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj.
SF er også klar til at finde flere penge til PPR, lyder meldingen.
- Vi har i første omgang foreslået 125 mio. kr. til et løft af PPR, siger psykiatriordfører Trine Torp.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.