DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Holbæk vil styrke overgangen fra 10. klasse
I Holbæk skal 10. klasserne efter sommerferien have mere kontakt med ungdomsuddannelser og praktiksteder.
Foto: Anne Bæk, Ritzau Scanpix

Holbæk vil styrke overgangen fra 10. klasse

I Holbæk skal der bygges bedre bro mellem 10. klasse og ungdomsuddannelserne, når de efter sommerferien er en del af det nye frikommuneforsøg.

HOLBÆK: Fra det nye skoleår er folkeskolerne i Holbæk Kommune sat fri fra størstedelen af lovgivningen på området som led i velfærdsaftalen og aftale mellem kommunen og regeringen. Tidligere har der været tvivl om kommunens 10. klassecenters rolle, men det er nu afklaret, at de også er omfattet af det nye frikommuneforsøg. Det skriver sn.dk.

I en orientering til kommunalbestyrelsen fremgår det, at de kommunale 10. klassetilbud allerede er klar med nye idéer, til når frihedsforsøget går i gang. Fokusset er rettet mod overgangen fra 10. klasse til ungdomsuddannelserne.

Medarbejderne i 10. klassecentret ønsker en ny model for, hvordan de skal vurdere elevernes uddannelsesparathed. Det skal ske i samarbejde med ungdomsuddannelserne, der skal hjælpe med at guide de unge til at kunne opfylde de enkelte ungdomsuddannelsers faglige, personlige og sociale krav.

Derudover skal elever efter praktikforløb have en vurdering af deres arbejdsduelighed fra praktikstedet. Det skal være med til både at øge de unges kendskab til arbejdspladsernes forventninger, men vurderingen skal også supplere vurderingen af uddannelsesparathed. Dette tiltag skal udvikles i samarbejde med 10. klassecentret i Esbjerg, der også er med i frihedsforsøget på skoleområdet.

Sammen med 10. klasserne i Esbjerg vil man også finde nye prøveformer, hvor praktik- og brobygningsforløb i højere grad inddrages. Den større inddragelse af praktiksteder og ungdomsuddannelser skal ses i forbindelse med, at kommunalbestyrelsen i april besluttede, at 10. klassecentret skal have fire fagpakker og valgfag, der er rettet mod hver sin ungdomsuddannelse.