dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Holbæk er afventende i vindmøllesag

Holbæk er afventende i vindmøllesag

Vil afvente at sagen genoptages i Natur- og Miljøklagenævnet sådan som Østre Landsret har afgjort i sagen om ti store vindmøller på Lammefjorden

HOLBÆK: Sagens kerne er de 10 vindmøller, der er opført ved Hagesholm på Lammefjorden nordvest for Holbæk. Foreningen 'Naboer til kæmpevindmøller' har anlagt sag mod Natur- og Miljøklagenævnet for at få prøvet, om alle regler er overholdt.

Østre Landsret afsagde tirsdag dom, og har besluttet, at Natur- og Miljøklagenævnet skal behandle sagen igen. Nævnet skal ifølge Østre Landsret tage stilling til, om en række ændringer i det oprindelige grundlag for opførelsen af vindmøllerne burde have ført til en ny miljøundersøgelse og VVM-redegørelse.

Borgmester, Søren Kjærsgaard (V), afventer nu Natur- og Miljøklagenævnets genbehandling af sagen. Han siger i en pressemeddelelse:

- Jeg ved godt, der er gener forbundet med at være nabo til store vindmøller. Derfor synes jeg også, det er godt, at reglerne omkring opstilling af vindmøller bliver prøvet af.

- Holbæk Kommune følger med interesse sagen mellem naboerne og Natur- og Miljøklagenævnet. Men med mindre klagenævnet beslutter at anke Østre Landsrets dom, er den oprindelige klagesag i gang igen. Her kan vi som kommune kun afvente nævnets beslutning, som vi naturligvis vil følge, siger Søren Kjærsgaard.

De omstridte møller er 127 meter høje og opført af Vattenfall Vindkraft i samarbejde med Holbæk Kommune.

mou