Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Højrefløjen giver nyt forskningsinstitut gult kort
Foto: Colourbox

Højrefløjen giver nyt forskningsinstitut gult kort

V, K, LA og DF stemmer hverken for eller i mod lovforslaget om oprettelsen at det nye forskningsinstitut. Årsagen er kritik af bestyrelsessammensætningen
15. MAJ 2012 16.01

Af Lærke Cecilie Lindegård, [email protected]

- Vi er ikke imod, at man sammenlægger institutterne, men vi er imod, at man organiserer det med et politisk flertal i bestyrelsen, siger Venstres kommunalordfører Jakob Jensen ovenpå dagens møde i kommunaludvalget.

Både Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står bag ændringsforslaget om, at to ud af de ti kommende bestyrelsesmedlemmer i det nye analyse- og forskningsinstitut bliver udpeget efter indstillinger fra erhvervslivet.

- Ved at man får repræsentation fra erhvervslivet ind, mener vi, at man netop kan fremme den dagsorden, at man får instituttet til at analysere på nogle af de ting, der er årsagen til, at der stadigvæk er politisk modvilje visse steder og lovgivningsmæssige hindringer for, at blandt andet OPP-projekter ikke er så udbredt i Danmark som så mange andre steder, siger Jakob Jensen til dknyt.

Enhedslistens ønske indfriet
Men økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er – heller ikke ovenpå dagens møde – villig til at imødekomme de borgerlige partiers ændringsforslag.

Enhedslisten har også haft sine betænkeligheder omkring det nye institut, dog har ønsket her ikke været at få erhvervslivet i bestyrelsen, påpeger kommunalordfører Lars Dohn:

- Vi har i vores betænkningsbidrag ønsket en stærkere forskningstilknytning, og det er blevet imødekommet af ministeren. Derfor stemmer vi for forslaget, siger Lars Dohn til dknyt.

Det nye analyse- og forskningsinstitut skal etableres ved en sammenlægning af Anvendt Kommunalforskning (AKF), Dansk Sundhedsinstitut (DSI) og Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI). Lovforslaget lægger op til, at et flertal i den nye bestyrelse skal være politisk udpeget fra ministeriet, KL og Danske Regioner.

Forslaget er nu første- og andenbehandlet, og skal tredjebehandles inden sommerferien.