dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Høje-Taastrups budgetaftale holder fanen højt for staten

Aftaleflertal bag 2022-budgettet giver ikke meget for statens "manglende vilje til at tage ansvar". Men så gør de bare selv.
13. OKT 2021 6.08
TEMA: Budget 2022

HØJE-TAASTRUP: To års budgetenighed har fået en ende i Høje-Taastrup, hvor Socialdemokratiet og Enhedslisten som flere gange tidligere står udenfor årets budgetaftale. De fire partier, der er med, pointerer, at de "fastholder et højt serviceniveau på trods af regeringens og Folketingets manglende vilje til at tage ansvar for udgiftsudviklingen på det specialiserede socialområde".

På skoleområdet opgraderes på anlægssiden med faglokaler og fysiske læringsmiljøer for 12,4 mio. kr. i 2022 og 22,3 mio. kr. i 2023, og på driftssiden slipper skolerne for en række bindinger og begrænsninger. "Skolerne sættes fri", hedder det, og det skal forstås på den måde, at diverse puljer slås sammen og stilles til fri disposition.

På gebyrområdet fjernes byggesagsgebyr helt for både erhverv og private. Budgetaftalen bygger på selvbudgettering fremfor statsgaranteret udskrivningsgrundlag, hvilket er beregnet til en nettofordel på 37 mio. kr.  fordelt på et plus på 76 mio. kr. i 2022 og et efterreguleret minus på 39 mio. kr. i 2025.

Partierne bag budgetaftalen er De Konservative, Dansk Folkeparti, Lokallisten Høje-Taastrup og De Radikale med tilsammen 15 af 21 byrådsmedlemmer. Budgettet andebehandles og besluttes endeligt i byrådsmøde i 14. oktober.

 

Se budgetaftalen.