DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Hjemmearbejde, virtuelle møder og ensretning i byrummet
Coronavirussen hærger igen, her i Dronninglund i Brønderslev Kommune. Det smitter af på kommunernes indsatser.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Sådan håndteres anden bølge:
Hjemmearbejde, virtuelle møder og ensretning i byrummet

Kommuner sender ansatte hjem og indfører nye tiltag som følge af de opblussede smittetal. (Opdateret med flere kommuner)

For en uges tid siden blev mange kommunale administrative medarbejdere igen bedt om at arbejde hjemmefra i en række hovedstadskommuner, Odense og Bornholm, og nu følger mange andre kommuner trop.

Det sker efter regeringens opfordring i fredags om, at ansatte over hele landet igen skal arbejde hjemme, når det er muligt og hensigtsmæssigt.  

Det gælder blandt andet i Ringsted, Skive, Struer og Ringkøbing-Skjern, hvor især en række administrative medarbejdere igen skal arbejde hjemmefra indtil 4. oktober, oplyser kommunerne. 

Ensretning i byrummet

I Køge vender administrative medarbejdere tilbage til hjemmearbejdspladsen, kantinen lukker, der lukkes for fysiske eksterne møder, og alle sociale arrangementer på skoler, dagtilbud og kulturinstitutioner aflyses, oplyser kommunen.

Desuden er man gået i gang med at undersøge, hvordan byrummet i højere grad kan indrettes med ensretning, så man kan hjælpe fx folk på shopping med at holde afstand.

Fanø er rådhuset lukket, og personalet arbejder hjemmefra, oplyser kommunen. Politiske møder gennemføres virtuelt, mens borgermøder enten vil blive aflyst, udsat eller gennemført virtuelt.

Også i Varde er rådhuset lukket, og personalet arbejder hjemmefra. Det gælder også Borgerservice. Politiske møder gennemføres virtuelt.

I Silkeborg arbejder omkring 500 medarbejdere hjemmefra fra tirsdag morgen, mens otte planlagte borgermøder gennemføres med max. 50 deltagere og samtidig livetransmission på Facebook, oplyser kommunen.

Også Nyborg har indført begrænset antal pladser og obligatorisk tilmelding til et planlagt borgermøde, oplyser kommunen. Samtidig sendes et par hundrede medarbejdere hjem, skriver Fyens Stiftstidende.

Skiftehold og mødebegrænsning

I Sønderborg, som har et forholdsvis lavt smitteniveau, har krisestaben besluttet at sende de administrative medarbejdere hjem på skift. Planen drøftes i hoved-MED tirsdag morgen, og de ansatte får besked om eftermiddagen.

I Dragør har økonomiudvalget mandag besluttet, at der ikke bliver offentlig adgang til byrådsmøderne de næste to torsdage, oplyser kommunen. Det betyder, at der kun bliver adgang til skriftlige og ingen mundtlige spørgsmål fra borgerne. Under andenbehandlingen af budgettet bliver der dog mulighed for at sende spørgsmål pr. mail under mødet.

Brønderslev, som er hårdt ramt af corona, holdt allerede i sidste uge sit byrådsmøde virtuelt.

I Rudersdal har borgmester Jens Ive (V) ifølge Sjællandske sendt et brev til samtlige voksne borgere, hvor han opfordrer til at hjælpe med at få smitten bragt ned.

I Viborg er 300 af de 900 ansatte på rådhuset blevet bedt om at arbejde hjemme de kommende uger, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

I Jammerbugt arbejder 140 administrative medarbejdere hjemmefra, og et dialogmøde og et møde i kommunens Ungeforum er aflyst, oplyser kommunen.

I Tønder arbejder cirka halvdelen af medarbejderne på rådhuset hjemmefra, skriver JydskeVestkysten, og det samme gør man i Billund, skriver avisen.

Også i Lemvig skal flere arbejde hjemme, og der strammes op på forholdsreglerne på rådhuset, fx omkring kantinen, skriver Lemvig Folkeblad.

I Thisted blev medarbejderne i weekenden bedt om at vurdere, hvilke opgaver de kunne løse hjemmefra, og det gav pote allerede mandag i form af flere, der arbejdede hjemmefra, fortæller kommunaldirektør Ulrik Andersen til Limfjordsupdate

Artiklen er løbende opdateret i løbet af formiddagen med flere kommuner.