Heunicke har plan klar for landapoteker

KORT NYT16. JAN 2020 7.21

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil hjælpe de nødlidende apoteker i landområderne med penge fra byapoteker med overskud. Ministeren lægger op til en omfordeling, så apoteker i centre og større byer skal hjælpe de økonomisk pressede landapoteker. Det skriver Avisen Danmark.

To ud af tre apoteker i landområderne overvejer at kaste håndklædet i ringen, viser en ny analyse fra Danmarks Apotekerforening. Den peger også på, at 35 landapoteker allerede er truet af lukning. I dag mødes Danmarks Apotekerforening med Magnus Heunicke for at diskutere, hvad der kan og bør gøres. Sundhedsministeren anerkender problemet og har et bud på en løsning klar.

- Byapotekerne har helt klart den største overskudsgrad, mens landapotekerne gisper efter vejret. Derfor er vores udspil i forhandlingerne, at vi laver en omfordeling fra byapotekerne til landapotekerne, siger Heunicke, der ikke vil gå for meget i detaljer midt i et forhandlingsforløb med apotekerne. Men hvis man kalder hans løsning for en Robin Hood-model, er han med på det.

Ritzau / ibs

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt