Herning lander 2022-budget med tillæg til sidste års aftale

Toårig aftale fra sidste år opjusteret på især socialområdet.
24. AUG 2021 15.46

TEMA: Budget 2022

HERNING: Årets første budgetaftale er landet i Herning, hvor den nye borgmester Dorte West (V) har haft et let afsæt i en toårig aftale fra sidste år. Den er nu af de samme aftalepartier som sidste år blevet opdateret med en kort tillægsaftale.

Især socialområdet er blevet tilgodeset med 11 mio. kr. svarende til, hvad der er tilbage af et overført underskud fra 2020. Beløbet kan blive justeret i foråret, når et endeligt regnskab foreligger. Oveni afsættes på socialområdet tre mio. kr. årligt til indfasning af minimumsnormeringer og yderligere fem mio. kr. årligt til at afhjælpe et generelt stigende udgiftspres i den daglige drift.

Erfaringerne fra coronatiden har derudover udløst fire mio. kr. årligt til at fastholde et højnet rengøringsniveau på skoler og institutioner. 

Partierne bag aftalen og tillægsaftalen er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Radikale, De Konservative, Kristendemokraterne samt løsgængerne Jørn Vedel Eriksen (eks-EL) og Peter Villadsen (eks-SF), mens Borgerlisten står udenfor.

Budgettet første- og andenbehandles i byrådet henholdsvis 14. september og 5. oktober.

 

Se budgetaftalen.