Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Keld Navntoft, Ritzau Scanpix

Helsingør Dagblad overlever, Jysk Fynske Medier rykker ind

Foruden dagbladet indgår flere lokalaviser i handlen. Sælgeren North Media er nu helt ude af avisbranchen.

HELSINGØR: Den varslede mulige lukning af Helsingør Dagblad er afværget. Udgiverselskabet bag avisen, North Media Aviser, overtages i stedet af Jysk Fynske Medier, som dermed udvider sit forretningsområde til Sjælland.

Jysk Fynske Mediers adm. direktør Jesper Rosener siger om overtagelsen, at medievirksomheden 'eksisterer for at understøtte demokrati og sammenhængskraft i de lokale områder, og vi føler os forpligtet til at forsøge at løfte denne opgave i Helsingør'.

Overtagelsen gælder foruden Helsingør Dagblad også Lokalavisen Nordsjælland, som North Media ellers havde forestillet sig at drive videre. Også otte lokalaviser i hovedstadsområdet, et nyhedssite og diverse andre aktiviteter indgår i handelen.

Moderselskabet North Media, der ikke må forveksles med North Media Aviser, er dermed helt ude af avisbranchen. North Media beskæfter sig efter frasalget af avis-delen med distribution og lejeboligformidling.

Overtagelsen af North Media Aviser sker med virkning pr. 1. maj og omfatter alle medarbejdere på Helsingør Dagblad, på Lokalavisen Nordsjælland og i Hovedstadens Mediehus. Dog følger adm. direktør i North Media Aviser, Lasse Wulff Hansen, ikke med, han bliver i stedet i North Media som koncerndirektør med ansvar for forretningsudvikling.