Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Halsnæs satser nu på mere OPP

Kommunen ikke bare samarbejder med, men har meldt sig helt ind i det nordsjællandske virksomhedsnetværk F-5 med 250 medlemmer
13. MAJ 2011 6.23

HALSNÆS:  - Der er forskel på, at 'F-5 samarbejder med kommunen' og så 'Vi samarbejder i F-5'. Den første og hidtidige variant har måske været en form for 'vi og de'. Nu taler vi om ét fælles 'vi'. Det forpligter på en anden måde og er et godt afsæt for fremdrift, siger kommunaldirektør Michael Graatang.

- Vi har hidtil holdt os tilbage med at melde virksomheden Halsnæs Kommune ind i F-5. Netværket skulle have lov at udvikle sig på egne præmisser - og ikke domineres af én meget stor offentlig virksomhed. I dag blomstrer F-5. Netværket har fundet sine ben.

Direkte adgang til DTU-eksperter
Formand for F-5 og administrerende direktør Henrik Mikkelsen udtaler i den forbindelse:

- Vi har omkring 250 medlemsvirksomheder, og vi byder også Halsnæs Kommune velkommen i vores medlemskreds. Der er generelt meget stor interesse for vores netværk, som er et engageret og innovativt virksomhedsnetværk i Nordsjælland. Og at Halsnæs Kommune nu er medlem er virkelig en gevinst med perspektiver. Der vil måske også være muligheder for udvikle forskellige OPP-samarbejder.

Halsnæs Kommune og DTU (Danmarks Tekniske Universitet) indledte i starten af 2011 et samarbejde om skræddersyet overførsel af viden og videreudvikling af små og mellemstore virksomheder.

Samarbejdet, der hedder MatchPoint, betyder kort og godt, at kommunens små og mellemstore virksomheder har mulighed for at få adgang til 2.500 forskere, eksperter og konsulenter på DTU.

ka