dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
H.C. Østerby er klar til en fjerde periode
H.C. Østerby under Holstebro Festuge arrangeret af Odin Teatret.
Foto: Astrid Dalum, Ritzau Scanpix

KV21:
H.C. Østerby er klar til en fjerde periode

Og en S-afhopper er ny K-spids. Følg de seneste udpegninger af spidskandidater op til KV21 - i Holstebro, Fredensborg, Frederikssund, Nyborg, Vejle og Ringsted.
22. SEP 2020 13.49
TEMA: KV21

I Holstebro har borgmesteren siden 2010 heddet H.C. Østerby, og ifølge Dagbladet Holstebro er han nu både selv klar og udpeget igen som spids - uden modkandidater. S sidder på 12 pladser ud af 27 i byrådet.

Østerbys personlige stemmetal har ved de seneste tre valg bevæget sig fra 4.616 ved KV09 til et foreløbigt højdepunkt på 10.042 ved KV13 og så ned til 6.566 ved KV17. Mens han ved KV17 var oppe imod Jens Kristian Hedegaard som V-spids, ser Kenneth Tønning nu ud til at blive Venstres borgmesterkandidat, men er endnu ikke udpeget.

Avisen nævner også, at Bodil Pedersen (S), der har siddet i byrådet siden 1998, nu vil stoppe. Hun har blandt andet været borgmesterkandidat samt formand for både Natur- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg.

I Fredensborg har De Konservative denne gang placeret nummer tre fra KV17, Jesper Tvilde, som ikke kom i byrådet, som ny spids. På den plads afløser han Ulla Hardy-Hansen, som har hele 32 års byrådserfaring, oplyser sn.dk.

Fredensborg er socialdemokratisk ledet og har været det siden 2010, da Thomas Lykke Pedersen (S) blev borgmester første gang. Og K-gruppen er på to ud af de 27 i byrådet. Ulla Hardy-Hansen blev med 668 nummer tre hvad angår personligt stemmetal ved KV17 - efter Thomas Lykke Pedersen med 2.172 og Lars Søndergaard (V) med 1.153 - og foran Tinne Borch Jacobsen (V) med 620 og MF Kristian Hegaard (R) med 587.

Også i Frederikssund har De Konservative skiftet spids. Ny spids er entreprenør Niels Martin Viuff, som afløser Ole Søbæk, der trak sig tidligere på året. De to danner tilsammen K-gruppen i det 23 mand store byråd, hvor John Schmidt Andersen (V) er borgmester i sin anden periode.

Niels Martin Viuff er ret ny som konservativ. Han blev valgt første gang ved KV17, hvor han stillede op for Socialdemokratiet, i maj 2019 skiftede han til De Konservative og er altså nu partiets spids.

I Nyborg skriver Fyens Stiftstidende om genvalg til spidskandidat Suzette Frovin (SF). SF har bare det ene mandat i kommunen, hvor V sidder på borgmesterposten i skikkelse af Kenneth Muhs i sin anden periode.

I Vejle har omkring en snes medlemmer af Liberal Alliance valgt ny spids, oplyser Fredericia Dagblad. Ved KV17 var det Peter G. Harboe, men Anja Daugaard overhalede ham på personlige stemmer - 294 mod 250 - og kom i byrådet, så nu blev hun selv spids. Jens Ejner Christensen (V) er her borgmester i sin første periode. 

I Ringsted har Enhedslisten genvalgt sin spids, oplyser sn.dk. EL's tomandsgruppe tæller spidsen Henrik Kjær og Jan Jakobsen, der mod forventning kom i byrådet, da partiet overraskende fik to pladser.

Ved KV21 stiller han så op som nummer fem, men vil ikke stille op på en sikker plads. Jakobsen har siddet 20 år i byrådet, først for SF, så som løsgænger siden 2010, indtil han kunne stille op for EL ved KV13, hvor han blev valgt. Ringsted har Henrik Hvidesten (V) som borgmester i sin anden periode.