Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Guldborgsunds kommunaldirektør fritaget for tjeneste

Kommunen indleder nu afskedigelsessag mod Ib Østergaard Rasmussen
12. DEC 2011 13.19

Af Morten Uhrenholdt

GULDBORGSUND: Et enigt økonomiudvalg besluttede på et ekstraordinært møde at fritage kommunaldirektør Ib Østergaard for tjeneste. Der skal herefter indledes en egentlig afskedigelsessag.

Baggrunden for den dramatiske beslutning er ifølge borgmester John Brædder (L) længere tids uenighed om, hvordan samarbejdet mellem kommunaldirektør og økonomiudvalg og borgmester skal fungere.

- Der er ikke tale om en enkeltstående begivenhed, der har udløst beslutningen, men om uenigheder over en længere periode. Og nu havde jeg endelig besluttet mig, og så ville jeg som borgmester gerne have hurtig handling - ikke mindst for at undgå snakken i krogene. Den slags skal helst komme som lyn fra en klar himmel, siger John Brædder til dknyt som forklaring på, at økonomiudvalget var sammenkaldt en søndag. 

Borgmesteren vil ikke nærmere ind på, hvad det er for samarbejdsproblemer, der ligger bag.

- Det er en personsag, og jeg hverken må eller kan sige mere. Blot vil jeg gerne understrege, at der ikke er tale om noget kriminelt eller lignende, men alene samarbejdsproblemer, siger John Brædder.

Teknisk direktør Bruno Andersen, der normalt er stedfortrædende kommunaldirektør, skal foreløbig varetage Ib Østergaards opgaver, mens den egentlige afskedigelsessag kører. John Brædder regner med, at sagen kan komme for byrådet i Guldborgsund i januar.