Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunaldirektør må annullere fyringstrussel mod socialchef

I et halvandet time langt lukket møde blev Guldborgsund Kommunes administrerende direktør banket på plads af politikerne og tvunget til at trække en fyringstrussel mod social- og sundhedschefen tilbage
8. APR 2011 12.49

GULDBORGSUND:  Sagen startede, da teamleder fra handicapområdet, Lisbeth Ødegaard, i TV2 kritiserede Nordea for ikke længere at ville betjene udviklingshæmmede ved kassen.

Direktøren underskrev sammen med borgmester John Brædder (L) en pressemeddelelse med kritik af teamlederen, der efter deres mening burde have ordnet sagen med bankens ledelse og ikke udtale sig i pressen.

Hele sagen gav stor debat i lokalområdet - med overvejende sympati for teamlederen, der forsvarede de handicappede - og mod topfolkene,der ville holde debatten indendøre.

Mistillid
Det er nu kommet frem, at direktionen med Ib Østergaard Rasmussen i spidsen tirsdag havde meddelt social- og sundhedschef Maibritt Kuszon - Lisbeth Ødegaards chef - at hun ville modtage en mistillidserklæring og dermed en trussel om at blive fyret. Direktionen mente angiveligt, at Maibritt Kuszon var ansvarlig for, at Lisbeth Ødegaard havde udtalt sig kritisk om Nordea i et tv-indslaget, skriver Folketidende.

Pressen havde ikke adgang til mødet, men Folketidende erfarer, at politikerne sendte et meget klart budskab til Ib Østergaard Rasmussen om, at trække mistillidserklæringen tilbage.

ka