RANDERS: Et offentligt vandløb kan ikke udlægges som naturvandløb og dermed underlægges begrænset vedligeholdelse. Det fastslog Ombudsmanden i 2002. Det er ikke desto mindre sket for en del af Gudenå i Randers Kommune på strækningen Silkeborg-Randers. Det er ifølge foreningen Danske Vandløb kritisabelt og ansvarspådragende, skriver foreningen i en pressemeddelelse ifølge Landbrugavisen.
- Vi mener, at hele Gudenå er et reguleret vandløb, idet det senest er uddybet og gjort bredere i 1938. At kommunerne langs Gudenå ignorerer henstillingen fra Folketingets Ombudsmand er dybt beklageligt, og vi mener, at det er ansvarspådragende, siger Steen Rasmussen på vegne af en lodsejergruppe og sammen med blandt andre Lars Bo Nielsen og Hans de Neergaard, alle medlemmer af Danske Vandløbs bestyrelse.
Konsekvensen af udlægningen til naturvandløb på strækningen i Gudenå er, at der sker begrænsninger i vedligeholdelsen på strækningen. Foreningen mener, at netop utilstrækkelig vedligeholdelse er en stærkt medvirkende årsag til oversvømmelserne af store arealer langs Gudenåen.
MG
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.