Grovkornet mail fra FV19-tiden skal i retten - når den åbner igen

Beskyldninger og 'fornærmelig tiltale' over for tre byrådsmedlemmer under FV19-valgkampen skal bedømmes i en retssag, så snart corona-situationen tillader det.
18. MAR 2020 15.42

RINGKØBING-SKJERN: En retssag om 'hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale' over for tre byrådsmedlemmer skulle i denne uge have været for retten, men er blevet udsat indtil videre på grund af corona-foranstaltningerne, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Retssagen var berammet fordi den tiltalte ikke ville betale et bødeforlæg på 5.000 kr., som politiet havde sendt til ham.

De tre byrådsmedlemmer er tidligere borgmester Iver Enevoldsen (V), Kristian Andersen (KD) og Svend Boye Thomsen (løsgænger, eks-V). Sidstnævnte modtog sidste år under FV19-valgkampen den mail, sagen drejer sig om, og som var anonym, skriver Svend Boye Thomsen i et opslag på Facebook.

Han fandt indholdet af mailen så groft, at han anmeldte det til politiet, som fandt frem til afsenderen og udstedte en bøde på 5.000 kr. til afsenderen, Jørn Verner Stendorf. Han er kommunikationskonsulent ligesom Svend Boye Thomsen og mener derfor, det er OK at kalde ham 'en gemen luderkarl', fordi Svend Boye Thomsen i sit civile job var hyret til at føre valgkampagne for Kristendemokraterne, selv om han dengang selv var medlem af Venstre.

Ud af begge partier
Politisk førte dobbeltrollen hurtigt til, at Svend Boye Thomsen stillede sig uden for begge partier og blev løsgænger. Juridisk er efterspillet endnu ikke slut. Tiltalen gælder den paragraf, der særligt beskytter offentligt ansatte og personer i offentlige hverv.

Jørn Verner Stendorf kalder dog over for Dagbladet Ringkøbing-Skjern sin mail til Svend Boye Thomsen for en 'kollegial svirper' og en 'intern mail' til 'en journalistkollega'. I mailen kalder han ikke desto mindre også Iver Enevoldsen for 'Jøde-Iver' og Kristian Andersen for 'Kristus Andersen' samt antyder, at sidstnævnte skulle være særligt interesseret i små drenge - en bemærkning han i dag kalder 'en humoristisk formulering' med henvisning til 'Kristendemokraternes familievenlige politik'.

De tre byrådsmedlemmer er fåmælte om sagen. Svend Boye Thomsen glæder sig over, at der er 'blevet taget hånd om' hans politianmeldelse, mens Kristian Andersen konstaterer, at det er 'en sag mellem Stendorf og retten'. Iver Enevoldsen vil ikke kommentere sagen over for avisen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job