I forskningsprojektet har man undersøgt, hvordan Manchester i England på sigt kan påvirkes af klimaændringerne. Stephan Pauleit, der er professor i landskabsplanlægning ved Skov & Landskab på Københavns Universitet, har været tilknyttet projektet og er ikke i tvivl om, at vores byer vil blive kraftigt påvirket af klimaændringerne. Men der er heldigvis håb:
- Ved at øge andelen af grønt i boligområderne kan vi være med til at forhindre, at byen opvarmes, da grønne områder og især træer har en evne til at sænke temperaturen.
- 10 pct. mere grønt kan sænke temperaturen med 1,2 grader C i parcelhuskvarterer og 3,7 grader C i byens centrum. Det svarer nogenlunde til den temperaturstigning, man forventer frem til år 2080 - når man ser bort fra det mest ekstreme scenarie for klimaet.
- Jeg blev glad, da Københavns kommune for nylig offentliggjorde deres planer om, at København skal være en mere grøn by. Det er i sig selv fornuftigt, ligesom det giver os en unik mulighed for også herhjemme at kunne undersøge klimaeffekterne af grønne områder i en bredere naturvidenskabelig og socioøkonomisk sammenhæng, slutter Stephan Pauleit, Skov & Landskab.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.