DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Gribskov omdanner omstridte unge-boliger til bosted

GRIBSKOV: Gribskov Kommune vil omdanne en række ungdomsboliger plaget af uhumske forhold og en overdreven brug af hash og alkohol til et botilbud for borgere med fysiske og psykiske handicap samt folk med sociale problemer, skriver Netavisen Gribskov.

Kommunen vil afsætte 700.000 kr. på at ombygge den tidligere børnehave, senere flygtningeboliger og senest ungeboliger, så den vil kunne rumme et bosted for borgere med betydeligt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsniveau. Bostedet vil også huse borgere med særlige sociale problemstillinger, der i en periode har behov for hjælp til daglige funktioner og/eller støtte til at kunne indgå i netværk, behandlingsforløb, uddannelse og lignende.

Når bostedet står færdigt, vil det give kommunen mulighed for at spare penge ved at hente borgere hjem fra forholdsvis dyre botilbud uden for kommunegrænsen. Kommunens udregninger viser, at en plads på Ramsager vil koste kommunen cirka 15.000 kr. månedligt sammenlignet med en plads uden for kommunen, som koster cirka 30.000 kr. månedligt.

MG