dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Gladsaxes verdensmål i FN-rapport

KORT NYT9. JUN 2021 6.52

GLADSAXE: Som den første kommune indarbejdede Gladsaxe verdensmålene i sin overordnede strategi, Gladsaxestrategien. Det har givet genhør i FN, hvor kommunen som den første i landet blev bedt om at bidrage med sine erfaringer til en rapport med gode globale eksempler på, at verdensmålene gør en forskel. Det oplyser kommunen.

- Vi gik tidligt i gang med systematisk at omsætte FN’s verdensmål, så de giver mening lokalt. Nu har vi fået nogle gode erfaringer, som vi gerne deler med andre. En bæredygtig fremtid er noget, vi skal skabe sammen, for vi er tæt forbundne i hele verdnen, når det handler om bæredygtighed. Derfor har vi valgt at lave denne rapport, som forhåbentlig kan inspirere andre til at bidrage til en mere bæredygtig verden, siger borgmester Trine Græse (S).

Med Gladsaxestrategien har byrådet prioriteret seks målsætninger, som hver især integrerer et eller flere af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling, og kommunen har også bidraget til regeringens nationale rapport om arbejdet med verdensmålene. Den forventes offentliggjort senere på måneden. 

ibs