Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gladsaxe tryg ved sin økonomi

Det første halvårsregnskab viser en sund og veldrevet kommune, hvor der investeres i store projekter, som skaber vækst og holder samfundshjulene i gang
25. AUG 2011 6.44

GLADSAXE: Som noget nyt skal kommunerne fra og med første halvår af 2011 aflægge halvårsregnskab. Gladsaxe Byråd netop godkendt det første af slagsen. Det viser, at der er blevet brugt færre penge på drift og service end forventet. Det er udtryk for, at økonomien grundlæggende er sund og økonomistyringen er god.

Halvårsregnskabet viser også, at store anlægsudgifter betyder, at der skal tages 290 millioner fra kommunens kassebeholdning. Årsagen er dels, at Gladsaxe Byråd har valgt at sætte gang i store investeringer nu og i årene frem. En række byggeprojekter, som for eksempel to nye haller, et botilbud til autister, og ombygningen af rådhuset, forventes allerede at blive færdige i år. Samtidig skal Gladsaxe i gang med at blandt andet at udbygge fjernvarmenettet, samt at ombygge en skole og et botilbud for sindslidende.

Gladsaxe skaber vækst
- Både blandt økonomer og på Christiansborg taler man om, at vi skal investere os ud af den økonomiske krise. I Gladsaxe er vi for længst gået i gang med at investere i fremtiden. Blandt andet renoverer vi kloakker og bygger og renoverer skoler og institutioner, siger borgmester Karin Søjberg Holst (S).

- Og i de kommende år skal vi sammen med kommunerne langs Ring 3, regionen og Staten til at investere i en ny letbane langs Ring 3. Vi gør det, fordi det på lang sigt er til gavn for såvel borgere som erhvervsliv. Det skaber vækst og arbejdspladser i kommunen, og derigennem er vi med til at holde samfundshjulene i gang, siger borgmesteren.

mou